Πάνθεον

Νοέμβριος, 2023

18νοε(νοε 18)7:00 μμΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ - Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ18-19/11

Παραστάσεις

18-19/11

Πληροφορίες

Η Σταχτοπούτα ή όπως διαφορετικά λέγεται «Ο θρίαμβος της καλοσύνης», είναι μια διαχρονική ιστορία που αφορά στη νίκη του καλού εναντίον του κακού.

Η διάσημη κωμική όπερα του G. Rossini στις αρχές του 19ου αιώνα καθώς και το μετέπειτα μπαλέτο σε μουσική Prokofiev, έκαναν διάσημο τον τίτλο «Σταχτοπούτα» σε όλον τον κόσμο. 

Κάθε παιδί αλλά και κάθε ενήλικας έστω και μια φορά στη ζωή του έχει ακούσει ή δει αυτή την ιστορία, ενώ το διάσημο «γοβάκι» αποτέλεσε συνώνυμο της καλής μοίρας και τύχης. 

Τα διάσημα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας, φέρνουν κοντά στο νεαρό κοινό την αρχική εκδοχή της ιστορίας του παραμυθιού, όπως αυτή γράφτηκε από τον Charles Perrault. Οι χορευτές χρησιμοποιώντας στυλ χορού Demi-classic σε συνδυασμό με στοιχεία Κάρακτερ μεταφέρουν το κοινό στην εποχή του ευρωπαϊκού μπαλέτου κατά τον 19ο αιώνα και της παλαιότερης εποχής. Ο χαρακτηριστικός τρόπος που οι χορευτές παίζουν επί σκηνής, χρωματίζει  με κωμικό τρόπο τους ήρωες της ιστορίας που ενσαρκώνονται από αυτούς μπροστά στα μάτια των θεατών. 

Ολόκληρη η παράσταση είναι σε μουσική Gioachino Rossini χρησιμοποιώντας αυτούσια μέρη του έργου του «Σταχτοπούτα» καθώς και άλλες δικές του διάσημες συνθέσεις. 

Πανέμορφα και πολύχρωμα κοστούμια έχουν σχεδιάσει η Elżbiety Wójtowicz-Gularowskiej και η Bożena Pędziwiatr μεταφέροντάς μας τον κόσμο του θεάτρου και δίνοντας ζωή στο γνωστό σε όλους παραμύθι. 

Η πρεμιέρα του έργου που δημιουργήθηκε από τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους, ωστόσο αναμφίβολα κάθε ενήλικας που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα μεταφερθεί με ευχαρίστηση σε έναν παραμυθένιο κόσμο και θα θυμηθεί την ιστορία από το διάσημο «γοβάκι» το οποίο τελικά ανέτρεψε την μοίρα. 

Τα Παιδικά Εισιτήρια αφορούν τις ηλικίες 5 έως 12 ετών και η έκπτωση για Ομαδικά Εισιτήρια γίνεται με την αγορά άνω των 10 εισιτηρίων.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες απο 5 ετών και άνω. 

https://www.more.com/dance/kratika-mpaleta-krakobias-i-staxtopouta/

Go to Top